Sok amerikai maradhat internetelérés nélkül

23 millió amerikai háztartás vesz részt az internetkedvezmény programban, ha ezt nem hosszabbítják meg, akkor a jelentések szerint sok amerikai marad internetelérés nélkül.

Miközben mindenki AI-alapú, neten összekapcsolt EV-kről, kripomegoldásokról és AI-val átszőtt társadalomról olvas, beszél vagy álmodozik, addig a jelenkori valóságban még az USA esetében is elmondható, hogy emberek milliói maradhatnak internetelérés nélkül.

A Fehér Ház azt tervezi, hogy áprilisban meggyőzi a Kongresszust: hosszabbítsa meg azt az intnernetkedvezmény programot, amit 23 millió amerikai háztartás élvez.

Tavaly októberben 6 milliárd dolláros keretet kértek a program idén decemberig meghosszabbításához, de eddig nem kapták meg.

Az FCC elnöke szerint jövő hónaptól már csak részleges támogatás jár. Korábban 17 milliárd dollárt különítettek el a célra azért, hogy a világjárvány idején egy 30 dolláros segítség keretében a szegényebb családok is interneteléréshez jussanak. Az FCC elnöke szerint túl sokáig eljutottak ahhoz, hogy leállítsák a programot, ráadásul háztartások milliói számára ad internetelérést a program – ennek ellenére még nem hosszabbították meg.

Az Affordable Connectivity Program eddig több mint 500 millió dollárt spórolt havi szinten az internetszámlákon, a folytatást a Verizon, a Comcast és az AT&T is támogatná.

Az FCC szerint ha a program leáll, a felmérések szerint a 23 millió háztartás kétharmada szolgáltatásmegszakadást tapasztalna, vagy megváltoztatná, lemondaná a szolgáltatást.

Előzmények