Sokkal több az előfizető, újabb 47 embert kirúgott az Evernote

Két hónapja nevezték ki az Evernote első emberévé Chris O'Neillt. Azzal a feladattal bízták meg, hogy racionalizálja a vállalatot, és repítse a jegyzetalkalmazást fejlesztő céget az első sorba.

Az optimalizálás részeként szeptember végével 47 alkalmazottól vált meg, ezen felül bezáratott három irodát. Az erről beszámoló blogposztban elmeséli, hogy a kisebb, fókuszáltabb csapat jobban segíti majd a növekedést és a jövőbeli terjeszkedést.

„Az üzletvitel ugyanolyan fontos, mint a termék minősége” – írja. A gazdasági alapokról annyit, hogy több millió prémium előfizetővel és húszezer céggel az ügyfelek között a tavalyi év végéhez képest negyven százalékos bővülést értek el, mégis úgy érzi, a hosszú távú fejlődéshez elengedhetetlen volt megválni közel ötven alkalmazottól. O'Neill érkezése előtt, májusban 20 embert búcsúztattak a vállalatnál, így összesen az alkalmazottak közel húsz százalékát rúgták ki néhány hónap leforgása alatt.

Az Evernote egy multiplatform jegyzetalkalmazás, ami szinkronizációs képességeivel és könnyű kezelhetőségével lopta be magát a felhasználók szívébe. A Telekom két évig ingyen adja a prémium előfizetést ügyfeleinek.

Azóta történt

Előzmények