A Starlink révén havi 200 dollárért az egész bolygón internetezhetünk

A 600 dolláros eszközdíjon felül havonta 200 dollárba kerül a Starlink Global Roaming szolgáltatás, amivel a világ bármelyik földterületén lehet internetezni.

A SpaceX a Starlinken keresztül immáron valódi, globálisan működő internetszolgáltatást is biztosít, havi 200 dolláros előfizetési díjért (a 600 dolláros eszközdíjon felül).

A Starlink roamingszolgáltatása eddig kontinenshez és használati ablakhoz volt kötve, azután a kiteket vissza kellett állítani az előfizető aktiválási országában való használatra.

Az új Starlink Global Roaming szolgáltatás elméletileg megkerül minden regionális vagy hatósági korlátozást. Elegendő fogni az eszközöket, és bárhol működik az internet, amit a SpaceX műholdjai elérnek jellel. Ennek érezhető felára van, hiszen a normál előfizetés 110 dollárba kerül.

Az első tesztelőknek kiküldött levélben egyébként közli a SpaceX, hogy a Starlink ezen szolgáltatása majdnem bárhol működik a világban, de csak földterületen – ez azt jelenti, hogy nem alternatíva a sokkal drágább Starlink Maritime-ra. Azt is közlik, hogy időnként gyenge lehet a kapcsolat vagy akár meg is szűnhet. Felhívják továbbá a figyelmet az esetleges hatósági fennakadásokra, a lefedettségi térkép használatára és arra, hogy a használat helyétől függően további költségek, adók merülhetnek fel.

Azóta történt

Előzmények