SPSS-labor létesült az ELTE-n

Az adatelemző- és statisztikai szoftvereket gyártó SPSS magyarországi képviselete és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara három évre szóló megállapodást kötött egymással. Ennek keretében az SPSS Hungary egy új, 20 számítógépes labort szerelt fel a legkorszerűbb elemző szoftverekkel és a Clementine adatbányászati alkalmazással. Noha a licenceket a Társadalomtudományi Kar vásárolta meg, az együttműködés kiterjed az SPSS statisztikai szoftver kedvezményes egyetemi szintű használatára is. Az intézmény által felhasznált licencek üzleti értéke meghaladja a 150 millió forintot – közölték a felek.

Az SPSS korábban is figyelmet fordított arra, hogy a felsőoktatási intézmények oktatói és hallgatói minél szélesebb körben hozzáférjenek a cég statisztikai elemzőszoftvereihez, ezáltal színvonalas adatelemző- és adatbányászképzés folyhasson Magyarországon. Az SPSS Hungary az oktatási intézmények számára kedvezményes licencárakat alkalmaz, valamint tanfolyamait, továbbképzési lehetőségeit is kedvező áron kínálja oktatóknak és hallgatóknak.

Rudas Tamás, az ELTE Társadalomtudományi Karának Dékánja kifejtette, hogy az SPSS oktatása terén a karnak immár több évtizedes hagyományai vannak. „Ez a szoftver a legelterjedtebb a gazdasági élet és a közigazgatás legkülönbözőbb területein, részben a nálunk végzett hallgatók tevékenységének köszönhetően. Ma már azonban az igazán eredményes elemzői tevékenységhez a legújabb adatbányászati módszereket is ismerni kell, ezért különösen hasznos a kar hallgatói számára, hogy a Celementine szoftvert is be tudjuk vonni az oktatásba” – mondta.

A gépterem hivatalos átadására tegnap ünnepélyes keretek között került sor az ELTE lágymányosi épületében.

Azóta történt

Előzmények