Az SQL nagyjai Budapesten

A Budapesten első alkalommal megrendezésre kerülő három napos SQL-rendezvényen a szervezők a szakma legjobbjait vonultatják fel, hogy azok megvitassák, miképp lehetséges a mind nagyobb elvárásoknak továbbra is maradéktalanul megfelelni: „Nagy örömünkre szolgál, hogy idén Magyarországon rendezhetjük meg ezt a rangos európai eseményt, mert ez is jelzi, hogy a jelentős szakmai felkészültséget igénylő rendezvények iránt Magyarországon is komoly érdeklődés van” – nyilatkozta Fritz Lechnitz, az SQLU-konferencia főszervezője.

A résztvevők a három nap alatt adatbázis-adminisztrátori, fejlesztői és üzleti intelligencia (BI) témában mintegy huszonegy előadást tekinthetnek, hallgathatnak meg. Az előadók között szerepel például Itzik Ben-Gan, akit világszerte elismert SQL-guruként tartanak számon, illetve Davide Mauri, aki egyetlen rangosabb SQL-rendezvény előadói listájáról sem hiányozhat.

A neves előadói gárda részese két elismert magyar szakember, Hangyál Zoltán és Bitemo Erik is, akik mindketten DBA témában képviseltetik magukat: „Ez lesz az első olyan rendezvény, ahol az oktatónk, Hangyál Zoltán már mint Microsoft Certified Master ad elő. Erre a megtisztelő alkalomra izgalmas és egyedülálló témát választott magának, ugyanis a több száz gigabájtos adatbázisok teljesítménytuningolásáról fog beszélni” – vezette be az előadást Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont vezetője, a rendezvény hazai partnere.

Mivel egyre nagyobb szakmai kihívásnak számít hatalmas adatbázisokat hatékonyan és biztonságosan üzemeltetni, nem meglepő, hogy a konferencia témái között előkelő helyet foglal el a Microsoft SQL Server megjelenés előtt álló, „Denali” kódnevű változatának boncolgatása.

Azóta történt

Előzmények