Stratégiai innovációnak nyilvánítaná az OLED gyártást Dél-Korea

A Business Korea értesülései szerint a dél-koreai kormány komolyan fontolgatja, hogy "stratégiai innovációnak" nyilvánítsa az OLED kijelzők gyártását, illetve a technológia fejlesztésével kapcsolatos beruházásokat. Mindezt az országos kijelző szövetség javasolta, és az ipari minisztérium már meg is kezdte a kérdés tárgyalását, tehát a dolgot meglehetősen komolyan veszik. Jelenleg 34 ilyen címkével ellátott technológia/termékcsoport létezik az országban, köztük az oltóanyagok, az elektromos járművekbe szánt akkumulátorok vagy a fejlett félvezetők.


[+]

Ez a konkrétumok terén azt jelenti, hogy létesítmények építése esetén a társasági adókedvezmény a kis- és középvállalkozások esetében 16 százalék, a nagyvállalatoknál pedig 6 százalék, már meglévő üzemek bővítésénél pedig 4 százalékos kedvezményt kaphatnak e vállalatok. A kutatás-fejlesztési folyamatok során még több pénzt kaphatnak vissza a cégek, hiszen a kkv-k esetében ez elérheti az 50(!) százalékos adó-visszatérítést, a nagyvállalatoknál pedig a 40 százalékot.

Dél-Korea tehát láthatóan hisz az OLED-ben, ami persze annyira nem meglepő, hiszen a Samsung és az LG is rendszeresen kap állami támogatást, amit a technológia fejlesztésére és gyártásra kell fordítaniuk, aminek eredményeként pedig e két dél-koreai konszern uralja a szegmenst mind a mobil, mind a televíziós szektorban.