Svájci befektetők a CovySoftnál

Svájci magánbefektetők vásárolják ki a cégből a CovySoft Networks szoftverüzletágát, amely a továbbiakban önálló vállalatként működik tovább. A CovySoft több mint 10 éves szoftverfejlesztési tudásbázisa és az ehhez kapcsolódó fejlesztői és partneri állománya teljes egészében a frissen alapított United Technology Alliance (UTA) tulajdonába kerül.

A CovySoft Networks a továbbiakban kizárólag mint internet- és kábeltelevíziós szolgáltató folytatja tevékenységét a magyar, ukrán és román piacon. „A megváltozott piaci körülmények, valamint a cég mérete immár megköveteli, hogy kizárólag egyetlen üzletágra fókuszáljunk” – mondta Kovács Zoltán, a cég igazgatóságának elnöke a kivásárlás okait magyarázva. A kiválással párhuzamosan változások történtek a CovySoft menedzsmentjében is. Mocsai Norbert, a cég kereskedelmi igazgatója a létrejövő szoftvervállalatban folytatja pályafutását hasonló tisztségben, de stratégiai igazgatóként megtartja igazgatósági posztját a CovySoft igazgatóságában is.

Az új szoftvercég az outsourcingpiac meghatározó szereplője kíván lenni, és nyitni kíván a külföldi piacok felé is – elsősorban Svájcban és Németországban –, miközben az outsourcing mellett szoftvermegoldásokat kínál majd a kkv-k és az önkormányzatok részére. A CovySoft és az UTA szétválása várhatóan február közepéig megtörténik, de a két cég kapcsolata nem szakad meg, stratégiai együttműködésük alapján több közös projektet terveznek a térségben.

Előzmények