Ismét rekordévet zárt a Sybase

A Sybase 2008 decemberével zárult negyedik negyedéve a legsikeresebb időszak volt a vállalat fennállása óta. A negyedik negyedévben a cég 305,1 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, s a 2008. év is rekordnak számít, mivel a teljes éves bevétel 1,13 milliárd dollárt tett ki, ami 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 11 százalékkal növekedtek a licenceladásokból származó bevételek,  így 2008-ban 383,7 millió dollárt könyvelhet el a Sybase ezen a téren.

Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő amerikai szoftvergyártó az elmúlt években megerősítette pozícióját az adatbázispiacon, s 2008-ban 38 százalékkal növelte az adatbáziseladásból származó bevételeit. A cég tavaly több újdonsággal is előállt: megjelentette a PowerBuilder 11.5-ös verzióját, amely lehetővé teszi a .NET alkalmazások fejlesztését, valamint a PowerDesigner 15 megjelentetésével utat nyitott a vállalati szintű tervezés (Enterprise Architecture) előtt.

A Sybase az általa meghirdetett „mobil vállalat” (Unwired Enterprise) koncepcióhoz kapcsolódva tavaly decemberben megjelentette az Afaria mobilmenedzsment-szoftver új verzióját, valamint tovább bővítette mobilszolgáltatásainak körét a német paybox mobilfizetés-szolgáltató felvásárlásával. A megszűnt Nokia Intellisync szoftver lecserélésére indított kampány tavalyi sikerét látva a Sybase idén új kampány hirdetett, amelynek keretében kedvezményesen kínálja mobilmenedzsment-szoftverét az Intellisync-felhasználóknak.

A Sybase hazai képviselője, a Sybase Products Hungary Kft. is kiemelkedő évet zárt. Tavaly sikerült kiterjeszteni a Deed of Donation programot a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai karára, valamint a Szabadkai Műszaki Főiskola Informatikai karára, s a cég a program keretében 217 millió forint értékű szoftvert adományozott a két főiskolának.

Azóta történt

Előzmények