Szabad VoIP áprilistól a Vodafone-nál is

Április elsejétől a Vodafone Magyarország feloldja VoIP korlátozását, a negyedik hónaptól kezdve minden mobilinternet hozzáférést tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában engedélyezik az internetes hanghívást. Ez tehát azt jelenti, hogy a Go, a Go+, illetve a Red csomagok, a MobilNet (Basic, M, L, XL) adatcsomagok, illetve az Üzleti Red és és a Vállalkozói Fix és Osztható csomagok tulajdonosai is szabadon beszélhetnek majd például a Skype, a Viber, vagy a Facebook hívás segítségével.

Ahogy arra számítani lehetett, miután a UPC új díjcsomagokkal jelentkezett (ezek elérhető maximális sávszélessége ugyan erősen korlátozott a versenytársakkal összehasonlítva, azonban adatforgalmi limit és VoIP megkötések nélkül használhatóak) a többi szolgáltató lépéskényszerbe került. Nem meglepő módon a Vodafone volt az első, aki lépett. Mivel a UPC nem rendelkezik saját mobilhálózattal, azt a pirosak szolgáltatják számukra, magától értetődőnek tűnt, hogy az „anyahálózaton” is megjelenik majd a VoIP lehetősége.

Arról egyelőre nem esett szó a közleményben, hogy a kombinált díjcsomagokhoz korlátlan internet is érkezne, de szinte biztosra vehető, hogy hamarosan ennek is eljön az ideje. Egyelőre annak kell örülni, hogy a folyamat beindult, már két hazai mobilszolgáltató is engedélyezi az internetes alkalmazásokon keresztül történő hangkommunikációt. Ez a lépés egyébként az internetsemlegesség szempontjából is fontos, ahogy arról korábban már beszámoltunk.

 

Azóta történt

Előzmények