Szakértői központot nyitott Budapesten az IBM és az Oracle

Az IBM Magyarország és az Oracle Hungary – Közép-Európában elsőként – Budapesten nyitotta meg közös kompetencia-központját, ahol a vállalatok ügyfelei ingyenesen próbálhatják ki az Oracle és az IBM együttműködő megoldásait. A központ hardvereszközeit (System p, System i, System x szerverek, tárolórendszerek, archiválóeszközök), valamint bizonyos szoftvereket (WebSphere) az IBM biztosítja, míg az Oracle a teljes alkalmazásportfólióját (Oracle E-Business Suite, PeopleSoft Enterprise, JD Edwards EnterpriseOne, JD Edwards World) felölelő szoftverlicenceket adja. A szakértői gárda a két cég szakembereiből áll össze.

A hardver- és szoftverkörnyezet összértéke meghaladja a 3 millió dollárt – közölték a vállalatok. A központ lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a pénzügyi lehetőségeiket meghaladó környezetben dolgozzanak. Az ingyenesen elérhető szolgáltatások között szerepel az Oracle-alkalmazások IBM-hardverkörnyezetre való hangolása, valamint az Oracle-alkalmazások és az IBM-köztesszoftverek összekapcsolása is.

2005 novemberében a két cég közös értékesítési stratégiát dolgozott ki a hazai piaci igényeknek megfelelően, amelynek keretében a kis- és középvállalatok számára kínálja az Oracle JD Edwards EnterpriseOne vállalatirányítási rendszert az IBM System i5 520-as és 550-es szerverein.

Azóta történt

Előzmények