Szárnyal a RealNetworks

A RealNetworks Inc. hétfői jelentése szerint a cég profitja megháromszorozódott a harmadik negyedévben. A vállalt képviselői szerint ez annak köszönhető, hogy a Microsoft ellen folytatott trösztellenes perük megegyezéssel zárult, s a kereskedelmi szerződéseket sikerült megkötni a szoftveróriással.

A harmadik negyedévben 42,2 millió dolláros (részvényenként 24 centes) nyereségre tettek szert, míg egy évvel korábban ez az adat csak 11,2 millió dollár (részvényenként 6 cent) volt. A negyedéves árbevétel 93,7 millió dollárra nőtt a tavalyi 82,2 millió dollárral szemben. E hír annál is örvendetesebb a cég számára, mert a szakértők becsléseit is meghaladja, akik 22 centes részvényenkénti nyereséget és 92,8 millió dolláros bevételt vártak.

A vállalat a trend folytatódását várja, s a negyedik negyedévre az összbevételt 117 és 123 millió dollárra becsülik, a részvényenkénti nyereséget pedig 18 és 21 cent között várják. A teljes évre szóló eredmény így 387 és 393 millió dollár, részvényenként 77 és 80 cent között lesz.

A bejelentés után a RealNetworks részvényei a NASDAQ-on egy centes eséssel, 10,87 dolláron zártak.

Azóta történt