Szárnyal az AMD

Jól megy az Advanced Micro Devicesnek: a chipgyártó vállalat processzorai egyre népszerűbbek, ráadásul a PC-forgalom is erőre kapott a harmadik negyedévben. Ennek köszönhető, hogy az ősi Intel-rivális árbevétele 23 százalékkal, 1,5 milliárd dollárra, nyeresége pedig 72 százalékkal, 76 millió dollárra nőtt az elmúlt három hónapban.

A látványos bővülés nagyrészt a notebookokba és szerverekbe szánt mikroprocesszoroknak köszönhető. Az elmúlt negyedévben kezdődött meg a Turion lapkák tömeges forgalmazása, miközben egyre több nagyvállalat tért át Opteron chipes kiszolgálókra. Nem véletlen, hogy a processzorokért felelős üzletág 969 millió dolláros rekordforgalmat ért el. A negyedik negyedévre ráadásul 7-13 százalékos forgalomnövekedést vár az AMD a üzletágtól.

Még az utóbbi időszakban gyengélkedő memóriadivízió is szolgált jó hírrel. Noha az üzletág árbevétele (516 millió dollár) a bázishoz képest csökkent, a megelőző negyedévnél még így is 12 százalékkal jobb volt, és ezzel párhuzamosan az üzemi veszteség is mérséklődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Belehúz az AMD

    Tovább nőtt a kisebb chipgyártó részesedése a processzorpiacon.

Előzmények