Szegény ember Google Glasse

Hirdetés

A Google innovatív ötletei közül az egyik legmegosztóbb az okosszemüveg volt. Ennek csak egyik oka az apró kamera, sokan drágának, mások pedig indokolatlannak tartották a létezését. Ennek ellenére egyre többen próbálkoznak hasonló megoldásokkal, a legújabb kísérlet a Vufine Kickstarter projektje, ami az ára mellett mobilitásával, magas felbontásával és minimális súlyával igyekszik meghódítani a világot.


[+]

Az eszköz két részből áll, a szemüvegre applikálható dokkolóból (8 gramm) és a kijelzőt is tartalmazó számítóegységből (22 gramm). Ez jóval könnyebb, mint a Google 43 grammos készüléke. A teljes készlethez szükség van még egy speciális HDMI kábelre, ezen keresztül veszi a jelet a kiegészítő.

A mindössze 4x3 milliméteres kijelzőről a fejlesztők azt írják, a natív felbontás 960x540 pixeles qHD, ami sokkal nagyobb, mint a Google Glass 640x360 képpontja. Ráadásul a helyzete is változtatható, a felhasználó maga dönt, hogy felfelé, egyenesen, vagy lefelé kíván nézni használata közben. A szemüveg jobb oldalára csatlakoztatható eszköz nem fog átkerülni a bal oldalra a csatlakozó elhelyezkedése, illetve a mozgásérzékelő kihagyása miatt, írják a készítők.

Az első ötven támogató, aki 99 dollárral járult hozzá a termék megvalósulásához, hihetetlenül olcsón jut hozzá a Vufine szetthez, de 149 dollárért még mindig jó vétel ahhoz képest, hogy a Google Glass ezerötszáz dollár körüli áron (volt) kapható. Azonban azt se felejtsük el, hogy a Vufine nem rendelkezik kamerával, mikrofonnal és hangszóróval, illetve mindössze egy bekapcsoló gomb található rajta, így tehát ténylegesen csak másodlagos kijelzőként funkcionál, amit HDMI kábellel kell összekötni telefonnal, táblagéppel, laptoppal, vagy bármilyen más, megfelelő kimenettel ellátott eszközzel. Az akkumulátor 90 percig bírja egy töltéssel, ha ennél többre vágyunk, a készítők akkumulátorbank használatát javasolják.

Ezerkétszáz támogatóval és valamivel 200 000 dollár feletti közösségi befektetéssel négyszáz százalék felett jár a Vufine az eredeti tervekhez képest, így a projekt vélhetően megvalósul. Még kicsivel több, mint két napig tart a finanszírozási kör.

Azóta történt

Előzmények