Szlovén siker a regionális Microsoft-versenyen

A 2006-os Imagine Cup közép-kelet-európai régiós döntőjén 13 diákcsapatból végül – háromnapos versengés után – a szlovén csapat került ki győztesen. Ők a második horvát és a harmadik lengyel csapattal együtt fogják képviselni a régiót a verseny idei világdöntőjén, amelyet az indiai Delhiben tartanak majd augusztusban.

A Microsoft Imagine Cup minden évben versenyt hirdet a világ bármely részén élő diákok részére, hogy fejlesszenek ki és mutassanak be olyan új technológiákat, amelyek egy bizonyos problémakörre nyújtanak megoldást. Az idei év témája a következő volt: „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segítségével egészségesebben élhetünk”. A regionális döntőre Magyarországon kívül Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Észtország, Görögország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szerbia és Montenegró, valamint Ukrajna küldött csapatokat.

Magyarországon az idén öt intézmény kilenc csapata mérte össze tudását a szoftverfejlesztés kategóriában. A legjobbnak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem Digital Mania csapata bizonyult, akik egy PocketPC-re épülő, mozgássérülteket segítő megoldást készítettek. Ők képviselték hazánkat a maribori döntőn is. A magyar versenyen a második helyezést a Szegedi Tudományegyetem csapata érte el egy újfajta vészhívó rendszer megtervezésével, a harmadik helyet pedig a Pannon Egyetem – korábbi Veszprémi Egyetem – csapata érte el egy EKG távmegfigyelő és elemző rendszerrel.

A szoftvervállalat 2007-ben is megrendezi az Imagine Cup versenyt, ahol a szoftverfejlesztés mellett négy másik kategóriában mérkőzhetnek majd meg a hallgatók egymással. A döntő helyszíne Szöul, a téma pedig az oktatás lesz: „Képzelj el egy világot, ahol a technológia segít jobbá tenni az oktatást mindenki számára!”

Azóta történt

Előzmények