Új magyar szoftveráruház az interneten

A cég mai közleményében tudatta, hogy egy, az Európai Unió Gazdaságfejlesztési Operatív Programja által támogatott projekt eredményeképpen megnyílt a vizuális iparág szoftvereit – és ezen belül kiemelten az Adobe szoftvereit –- értékesítő Trans-Europe Kft. elektronikus szoftveráruháza, a szoftverbolt.hu.

Tóth Edgár, a fent említett cég kereskedelmi vezetője elmondta: a mintegy 33 millió forintos költségvetésű projekt – amelynek támogatástartalma meghaladta a 11 millió forintot – elsődleges célja a cég forgalomnövekedésének elősegítése, de fontos cél a költségcsökkentés is. Ezt megalapozandó előzetes számításokat végeztek, melyek egyértelművé tették: az online értékesítés költségei jelentősen alacsonyabbak a hagyományos csatornák igénybevételével történő értékesítés ráfordításainál.

szoftverbolt

A webáruház kétnyelvű, mivel a cég számít a multinacionális cégek leányvállalatainak érdeklődésére, és egyes speciális szoftverek tekintetében a Magyarország határain kívülről érkező vásárlókra is.

A rendszer minden tekintetben automatizálja a vásárlás folyamatát, mivel a vételár – az OTP elektronikus banki rendszerén keresztül történő – bankkártyahasználattal is kiegyenlíthető, a számla pedig – kívánság esetén – elektronikus vagy hagyományos formában jelenik meg. A rendszer fejlesztését végzők támaszkodtak a nyílt forráskódú megoldások nyújtotta előnyökre, így az általuk használt alapszoftvereket nem terheli később fizetendő licencdíj, illetve egyéb költség.

Azóta történt

Előzmények