Szövetkezik a Fujitsu Siemens

Az Intel Itanium-megoldások elterjedésének ösztönzésére alapított Itanium Megoldásszövetség (Itanium Solutions Alliance, ISA) a nagyvállalati és műszaki számítástechnikai fejlesztőket megcélzó programokhoz nyújt segítséget. A Fujitsu Siemens ma jelentette be, hogy csatlakozik ehhez a szövetséghez. A cég reményei szerint ügyfelei így gyorsabban hozzájuthatnak az üzleti szükségleteik szempontjából kritikus, új alkalmazásokhoz, emellett élvezhetik az ipari szabványos technológia, ezen keresztül az alacsonyabb költségek, a nagyobb rendszerteljesítmény, valamint az Itanium architektúra iránt elkötelezett, egyre szélesebb hardver- és szoftverszállítói kör előnyeit.

A Fujitsu Siemens Computers idén bemutatott Primequest szervercsaládjába integrálta az Intel Itanium 2 processzort. A termékcsalád az adatközpontokra jellemző szintű hibatűrést és nagy méretrugalmasságot biztosít az Itaniumra hangolt Linux és Windows Server 2003 operációs rendszert futtató szabványos környezetekben.

„Az ISA-hoz való csatlakozással növeljük az ügyfeleinknek kínált értéket, és még átfogóbb megoldáscsomagot tudunk biztosítani számukra a nagyvállalati működéshez. A szakmai szövetség a jövőben is hozzásegíti cégünket az ügyfélközpontú megoldások fejlesztéséhez” –  nyilatkozott Dieter Herzog, a Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati termékekért felelős alelnöke.

Azóta történt

Előzmények