T-Mobile: leselejtezik a Westel márkanevet

A korábbi, meg nem erősített híresztelések után itt a hivatalos bejelentés: másfél hónap múlva nevet cserél a Westel, s az anyacég nemzetközi brandjét, a T-Mobile-t veszi fel. A mobilcég tulajdonosa a Matáv marad.

A várakozásoknak megfelelően a Matáv Rt. igazgatósága döntött arról, hogy a Westel Rt. felveszi a Deutsche Telekom mobilrészlege, a T-Mobile nevét. Ennek megfelelően a cég 2004. május 1-jétől T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. néven működik tovább - jelentette be Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója.

A névváltoztatás nem érinti a mobiltársaság tulajdonosi körét, vagyis a cég továbbra is Matáv-érdekeltség marad. A Westel márkanév teljes nettó könyv szerinti értéke leírásra kerül 2004-ben, ennek döntő részét az első negyedévben számolják el. Ez utóbbi vonatkozó, EBITDA alatti eredményhatása 3,7 milliárd forint lesz. A tőzsdei cég ennek megfelelően módosította a 2004-es évi értékcsökkenésre és amortizációra vonatkozó iránymutatását, amely így előreláthatólag 136 és 139 milliárd forint között lesz.

Azóta történt

Előzmények