Tanácsadó cég a FiberNet mellett

Üzletviteli tanácsadás a főtevékenysége annak az új cégnek, amelyet Fibernet Tanácsadó (FT) Rt.-ként jegyzett be nemrégiben a cégbíróság. Az FT 20 millió forint alaptőkével alakult meg, vezetői között van Joseph Schull és Dalip Pathak. Mindketten a New York-i székhelyű Warburg Pincus (WP) tőkebefektető társaság tisztségviselői: Schull ügyvezető igazgató a WP-nél, Pathak pedig a cég európai befektetésekért felelős menedzsere.

A Warburg Pincus augusztusban szerzett többségi tulajdont a kábelszolgáltató FiberNet Kommunikációs (FK) Rt.-ben. Az FK megvásárlása mintegy 72 millió dollárba került, de ebbe az összegbe a hírek szerint beleértendők a további növekedéshez szükséges források is. A WP a részesedést az Argus Capital Partnerstől vásárolta meg.

A FiberNet Magyarország harmadik legnagyobb szélessávú elektronikus hírközlési szolgáltatója. A társaság csaknem száz magyarországi településen mintegy 150 ezer család számára biztosítja a kábeltelevízió-szolgáltatást. Az FK vezérigazgatója, Feuer András nem kívánt nyilatkozni a Napi Gazdaságnak az FT megalapításáról, mondván: a Fibernet Tanácsadó Rt. más cég, mint a FiberNet Kommunikációs Rt.

Előzmények