Telekom 4: kis magyar zsibvásár

„Úgy tudjuk, nem kell sokat várnunk arra, hogy a három magyar mobilszolgáltató mellett egy negyedik is megjelenjen. A pletykák szerint a társaság az Invitellel tárgyal, de az utóbbi nem erősítette meg a hírt. [...] Nemzetközi tapasztalatok valamint a Magyarországon készített üzleti tervekből kiszivárgott információk alapján egy MVNO kezdeti tőkeigénye 500 millió és 2,5 milliárd forint között van, a megtérülés pedig valahol a 100 000 és 150 000 ügyfél között érhető el” – írta tegnap délben az index. Az indexről mellesleg nekem mindig ugyanaz ugrik be: út közepén parkoló Q7-esek, meg böszme nagy mergák elakadásjelzővel valamelyik körúton, vagy bárhol Budapesten, ahol nem kéne. Mert a szabály szegve jó, meg az én 22 colos felnimre úgyse fér rá a kerékbilincs. Bevallom, már meg se fordul a fejemben, hogy – az öncélon túl – okkal akadnak el a német prémiummárkákat vezető urak és hölgyek.

Ahogyan az sem fordul meg, hogy egy ilyen indexes cikk kapcsán ne lenne legalább két olyan cég, amelyik menten rá ne repülne az elpottyantott lócitromra, hiszen ha valakinek van bevarrva a párnájába 2,5 milliárd forint, de 500 millió feltétlenül, tán lesz némi aprója az elhappolt doménnévért, mer' ugye nálunk a legkisebb tesó is számít, neki is kell legalább egy használt BMW, vagy valami más cajg, hogy úgy érezze, élni jó.

A nic.hu jelen állása szerint, mit ad a magasságos, épp két szimpatikus vállalkozás vetette rá magát a névre (telekom4.hu), sőt annak kötőjeles változatára is, egyikük ráadásul Registrar státuszú, ami még combosabb statement az „ezt neked!” vonalon. Ja, ő volt a gyorsabb: az 1B Telekom Kft. igénye (...) már 16:18:22-kor felmerült, míg a futott még Virtual World 35,5 percet késett. Pech.

Az ugye most nagy lelombozódást fog okozni a brókeruraknak, hogy a Telekom 4 Magyarország Zrt. létező cég, ergo már holnap fel fogja tartani csendben a kezét, hogy ez neki jár. Joggal. Hiszen ő itt, ezen a néven óhajt milliárdos tőkével mobilszolgáltatást indítani, amiben nyilván nem fogja hátráltatni a cégpapírjain szereplő, viccesen hangzó jegyzett tőke, ami kerek 5 millió és 100 000 forint. Ez a zrt.-s minimum.

A cégkivonat említést tesz a vezérigazgatóról, akinek @pesticsoport.hu-s e-mail címe kapcsán persze ezt a formációt is megvizsgáltuk, papíron: egyrészt ugyanarra a budai címre van bejegyezve, mint a Telekom 4, másrészt szintén – a korábbi – minimális törzstőke fedezi, harmadrészt egy PR-cég, nem túl mutatós saját weblappal. Ami szerint Reputáció Managementtel (sic!) is foglalkoznak; ennek ellenére simán lecsúsztak a telekom4.hu-ról – a legelső körben.

Azóta történt

Előzmények