Telenor-mobilnetet kínál három kábelszolgáltató

Három kábeles szolgáltatóval, a DIGI Kft.-vel, a PR Telecom Zrt.-vel és a Tarr Kft.-vel állapodott meg mobilinternet-szolgáltatása értékesítéséről a Telenor. Az együttműködés értelmében a kábeltelevíziós cégek december közepétől a vezetékes megoldásaik mellett vezeték nélküli internetet is kínálnak az ügyfeleiknek. Ehhez a hálózati infrastruktúrát a Telenor biztosítja, míg a több szolgáltatást magába foglaló díjcsomagokat a partnercégek alakítják ki és értékesítik.

A szolgáltatásait országosan kínáló DIGI, a 12 megyében jelen levő PR Telecom és a Dél- és Nyugat-Dunántúlt lefedő Tarr Kft. szerint a két – vezetékes és mobilhálózati – elérési technológia szimbiózisa hosszú távon a legéletképesebb modell. A szolgáltatásbővítés célja, hogy azoknak az előfizetőknek se kelljen nélkülözniük a mobilitás nyújtotta előnyöket, akik eddig csak a vezetékes technológiát használhatták – áll a Telenor közleményében.

„A Telenor célja, hogy 2013-ra Magyarország lakosságának többsége hozzáférhessen a mobil széles sávhoz, 2020-ra pedig általánosan elérhetővé váljon a technológia az országban. A Telenor nyitott a távközlési szolgáltatók felé, és stratégiai partneri körét is folyamatosan bővíti” – mondta Sigvart Voss Eriksen, a szolgáltató kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel már tavaly ősz óta értékesíti ügyfeleinek a Telenor – kezdetben még Pannon – mobilinternetes szolgáltatását.

Azóta történt

Előzmények