Tovább bővíti hatvani gyárát a Bosch-csoport

A Bosch folyamatosan bővíti hatvani gyárát. Tavaly decemberben adták át legújabb, húszezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokukat, amelynek építési költsége 13,5 millió euró volt, felszerelése további mintegy húszmillió euróba került.

A Robert Bosch Elektronikai Kft. Hatvanban az egyik legfontosabb gazdasági szereplő. Miután nemrégiben munkába állt a magyarországi Bosch-csoport 5000. és a hatvani üzem 2000. munkatársa, a Bosch Magyarországon – az Audi Motors Hungáriával együtt – a második legnagyobb külföldi munkaadónak számít. A magyar Bosch-csoport összesen 150 millió eurós beruházás keretében 2003-tól 2006-ig további kétezer új munkahelyet teremt, az új gyártósorok beüzemelésével a munkatársak száma fokozatosan nő majd a hatvani, egri és miskolci üzemekben.

A cég Hatvanban 1998 óta autóelektronikai részeket gyárt, többek közt gépjármű-műszerfalat, automata sebességváltó- és fékrendszer-vezérlőket, ablaktörlő-motorok irányítórendszerét, motorvezérlő, kormány- és biztonsági rendszereket, valamint a termékcsoportokhoz tartozó szenzorokat. A városban a harmadik, a 2004 végén átadott húszezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokba további mintegy húszmillió euró értékben fektetnek be. Az új gyártócsarnok megépítésének költségei mintegy 13,5 millió euróra rúgtak.

Világszerte már több mint tizenötmillió gépjárműbe Hatvanból származó elektronikát építettek be. A Bosch hatvani gyára a további növekedéshez folyamatosan keres új dolgozókat; elsősorban mérnökök, valamint elektrotechnikai és elektronikai szakirányú technikusok és szakmunkások találhatnak a településen igényes és jövőorientált állást.