Letartóztatták a Trónok harca kiszivárogtatóit

Közvetetten ez az ügy is az HBO-hoz kapcsolódik, de egy másik történetről van szó.

Az indiai rendőrség bejelentette, hogy letartóztattak négy embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy ők tették publikussá még a hivatalos globális bemutató előtt a Trónok harca új szériájának negyedik részét – írta meg a BBC.

A közlemény szerint a gyanúsítottak közül hárman a Prime Focus Technology indiai médiaipari nagyvállalat alkalmazottai, de korábban a negyedik is ott dolgozott. A mumbai székhelyű Prime Focus Technology menedzseli többek között a népszerű streamingoldal, a Hotstar sorozatait is, széles körű nemzetközi és globális partneri hálózattal. A vállalat maga tett feljelentést az ügyben. Valószínűleg gyanakodtak saját alkalmazottaikra, mivel az indiai rendőrség igen hamar eredményre jutott.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy másik hasonló incidens során a támadók saját állításuk szerint mintegy másfél terabájtnyi adatot szereztek meg az HBO szervereiről, a médiatartalmak mellett technológiai és üzleti dokumentumokat is – ugyanakkor az általuk kiadott információk szerint a Trónok harca epizódjait magukat nem, „csak” a forgatókönyveket mentették le. E támadók kissé szokatlan módon a nyilvánosság elé (is) vitték az ügyet, publikusan követeltek pénzt azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra az adatokat. Habár a múlt héten három napot adtak az HBO-nak, egyelőre még nincs arról információ, hogy mire jutottak.

A négy indiai gyanúsított egyelőre augusztus 21-ig előzetes letartóztatásban marad számítógépes bűnözés elkövetésének alapos gyanújával.

Azóta történt

Előzmények