Tv-hacking amerikai módra

A News 14 Carolina televíziós hírcsatorna kénytelen volt beszüntetni azt a szolgáltatását, amelyen keresztül a helyi iskolák és üzletek közleményeket tehettek közzé akkor, amikor a heves hóviharok miatt több üzlet és iskola is bezárt. A csatorna lehetőséget biztosított számukra, hogy egy webes felületen keresztül üzeneteket jelenítsenek meg a tv-adás közben.

Egy idő után azonban olyan szövegek bukkantak fel, mint "a h4x0r3d Computer Services Inc. zárva lesz holnap délelőtt", vagy "Windows32 kivétel. Ha először látja ezt az üzenetet, telepítse újra a Windowst!" és ezekhez hasonló spamek.


Forrás: North Carolina State University

 

A csatorna közleménye szerint nem történt betörés, a tréfacsinálók pusztán azt a tényt használták ki, hogy – bár az üzenetet regisztráció után a szerkesztőség átnézte – a szöveget később újabb jóváhagyás nélkül is meg lehetett változtatni. Így ha valaki valódinak tűnő üzenettel jelentkezett be, amelyet később kicserélt, elkerülte az újabb ellenőrzést. A vicc mögött valószínűleg a helyi egyetem diákjai álltak.

Képernyőképek az esetről: klikk!; a Securityfocus.com cikke: klikk!

Szigeti Szabolcs (BME IK ITSec Csoport - IHM együttműködés)

Azóta történt

Előzmények