TV sorozat rovarok főszereplésével

Mindent azért a közösségi finanszírozásban sem lehet megtenni. Nem lehet például egymilliárd forintot összegyűjteni a világ első űrbéli szexvideójára vagy kamu lézerborotvára kalapozni, de lehet viccet csinálni az egészből krumplisalátával, esetleg az USB-t elpusztító pendrive-kampánnyal.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy rovarok főszereplésével sem lehet TV sorozatot forgatni, legalábbis ha a közösség nem ad rá elegendő pénzt. A Weirdner testvérek projektje érdekesen hangzik, de pénzt biztosan nem áldoznék rá, az első húsz nap tapasztalatai szerint ezzel mások is így vannak: összesen 75 dollárt sikerült gyűjteni a célként kitűzött 19 000 helyett.

Rovarokról rengeteg természetfilm készült már, azonban a két testvér úgy gondolta, ez sokakat nem köt le, ezért drámát, érzelmeket, konfliktusokat terveznek bemutatni. Az első évadhoz szükséges pénz sem fog valószínűleg összejönni nekik, pedig a folytatás már olcsóbb volna, hiszen nem kell újra megvenni az eszközöket, amikre most még szükségük van. A MIKRO egyébként akár még jó is lehetne, hiszen mint a projekt kitalálói írják: a hollywoodi klisékkel szemben nem szörnyetegként akarják bemutatni a rovarokat, hanem valódi arcukat és a természet rendjét szeretnék az emberek elé tárni, ráadásul színészeik jóval kevesebbe kerülnek, mint az emberi társaik.

Láthatóan hittek a kalapozás sikerében, a kampányoldalra jól átgondolt szöveget és látványos videós tartalmakat töltöttek fel, bár a történetek koncepcióját nem sikerült megértenünk. Kár, hogy nem ragadta meg a támogatók fantáziáját a projekt. Talán ha kicsit többet árultak volna el a tervezett sztoriról.

Azóta történt

Előzmények