Új partneri szerződést kötött az Intel és a Micron

A Micron és az Intel közös útja az elmúlt évben vált szét. A szakítás kezdetét múlt májusban jelentették be, és nem egy könnyű döntésről lehetett szó, ugyanis korábban nagyon összefonódtak a fejlesztéseikkel, illetve a gyártás tekintetében is. A szoros kapcsolat megszüntetése után az Intel pénzt kapott a korábbi partnerétől, cserében a Micron gyakorlatilag vitte az összes gyárat.

Az Intel számára a 3D XPoint számít kritikus tényező, és a Micron egy rövid haladék keretében kiszolgálja a korábbi partnerét, így a 3D XPoint memóriák továbbra is a utahi üzemben készülnek, de a Santa Clara-i óriáscégnek meg kellene oldania a Talienben fekvő Fab 68-as üzemben való gyártást, vagyis Kínába kellene költözniük.

Mindez nem biztos, hogy lehetséges az eredetileg tervezett időre, így bejelentésre került egy új partneri szerződés, amelynek keretében az Intel továbbra is vásárolhat 3D XPoint memóriákat a Microntól. A megállapodás anyagi részletei nem nyilvánosak, de a közös sajtóközlemény szerint több feltétel megváltozott, beleértve az árakat is.