Új vezér az Avaya élén

Az Avaya tegnap bejelentette, hogy Don Peterson korábbi elnök-vezérigazgató helyett Louis D'Ambrosio fogja vezetni a vállalatot. Peterson 2000 óta volt a társaság vezérigazgatója, mióta a Lucent Technologiesból kivált a vállalati kommunikációs rendszerek üzletága, és Avaya néven alakult önálló céggé. D'Ambrosio az IBM-től érkezett a társasághoz 2002-ben.

A váltás oka, hogy egy robbanásszerűen fejlődő piacon betöltött vezető szerepe ellenére az Avaya gondokkal küzd a költségek féken tartása terén. A legutóbbi, harmadik pénzügyi negyedévben a vállalat 1,3 milliárd dolláros forgalom mellett mindössze 44 milliós profitot realizált, szemben az előző év hasonló időszakával, amikor az 1,24 milliárdos forgalomhoz 194 millió dollár nyereség párosult. Az Avaya stabil pozíciója a nagyvállalati IP-telefon és -kommunikációs rendszerek terén ráadásul jelentősen meggyengülhet, mivel a Microsoft is beszáll a szegmensbe, az Avaya riválisával, a Nortel Networksszel.

A társaság hatékonyabb működésének kulcsa az lehet, ha a változékony IP-kommunikációs piacon a hardvereszközökkel szemben a szoftveres megoldásokra fektet nagyobb hangsúlyt. Az elemzők ennek fényében üdvözölték a személyi változást, mivel ez annak jele lehet, hogy a vállalat készen áll a piaci átmenetre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Avaya

Előzmények