Újabb átszervezést hajt végre az Intel

Az Intel az év elején nevezte ki Pat Gelsingert a cég élére, aki korábban eleve a vállalatnál dolgozott. Az új elnök-vezérigazgató lassan, de biztosan végzi az átalakításokat, többek között most bejelentettek egy kisebb átszervezést, amellyel az előző évben megkezdett folyamatokat folytatják.

A legfontosabb változás, hogy a szerverpiacért felelős Data Platform Group üzletág kettéválik, és lesz egy Datacenter and AI, illetve egy Network and Edge része. Előbbit Sandra Rivera fogja vezetni, aki korábban az Intel globális humánerőforrásának menedzseléséért felelt, de most rendkívül komoly feladatot kap, hiszen a cég egyik legfontosabb divízióján belül kell meghatároznia a Xeonokra, FPGA-kra, és AI megoldásokra vonatkozó fejlesztéseket. A Network and Edge üzletágat Nick McKeown fogja vezetni, aki a hálózati megoldások területén igen komoly szakembernek számít, konkrétan az Intel által felvásárolt Barefoot Networks egyik alapítója.

A Data Platform Group üzletág szétválasztása egyébként logikus és hasznos lépés. Ilyen módon az egyes kritikus területekre nagyobb figyelem hárulhat, ami végeredményben jobb termékeket eredményezhet, és erre a szerverpiacon óriási szüksége lenne az Intelnek.

A másik változás, hogy az Architecture, Software and Graphics üzletág is kettéválik. Ezt eredetileg Raja Koduri vezette, de valójában nem túl célszerű ennyire centralizálni a szoftveres és hardveres fejlesztéseket. Az eredeti üzletágból lesz az Accelerated Computing Systems and Graphics Group, aminek a vezetője marad Raja Koduri, a szoftveres rész pedig leválik Software and Advanced Technology Group néven. Utóbbi élére a VMware-től érkező Greg Lavender áll.