Újabb szolgáltatás a GTS Datanettől

Piaci jelenlétét kívánja tovább erősíteni a GTS Datanet az április 2-től induló új hangszolgáltatással, amelyet főként a kis- és középvállalatok számára ajánl – jelentette be Szathmári Géza, a társaság vezérigazgatója egy szerdai sajtótájékoztatón. A cégvezető szerint a DataPhone Pulzus névre hallgató tarifacsomag havi 20-60 százalékos megtakarítást eredményez a telefonköltségekben, amíg ugyanis például a Matáv Bázis csomagjában ötpercnyi belföldi csúcsidejű hívásért nettó 170 forintot fizet az ügyfél, addig ugyanez a DataPhone Pulzus esetében 69 forintba kerül. Emellett míg tízpercnyi vezetékesről indított mobiltelefon-hívás a monopolszolgáltató igénybevétele esetén nettó 696 forintjába kerül az előfizetőnek, addig a Data Netnél ugyanezért nettó 590 forintot kell leszurkolni. (A társaság másodperc alapon számláz). Szathmári kiemelte, hogy a cég szolgáltatásának igénybevételéhez nincs szükség alternatív infrastruktúrára és több számjegyű kódot sem kell beütni, az ügyfél továbbra is megtartja eredeti hívószámát, s a kimenő telefonhívást a GTS Datanet hálózatán bonyolítják, vagyis a hívások irányítását, illetve az adminisztrációt – beleértve a számlázást – a társaság végzi.

A szolgáltatás igénybevételéhez szerződést kell kötni a GTS Datanettel – ez akár az interneten is megoldható. A DataPhone Pulzus esetében nincs kapcsolási és havidíj, ám az új megoldás egyelőre csak a Matáv szolgáltatási területén vehető igénybe. Az ügyfél a Matávnál továbbra is fizet havidíjat, de ebben az esetben élhet a legolcsóbb előfizetéssel. Az előfizetőnek legalább egyéves szerződést kell kötnie a GTS Datanettel, amely cég, miután nem számít jelentős piaci szereplőnek, egyelőre élhet ilyen kikötéssel. A GTS Datanet egyébként első körben a több mint 50 ezres internet-, ADSL-  előfizetői táborát kívánja megcélozni szolgáltatásával.

(*) A GTS Datanet tavaly 9,8 milliárd forintos bevételre tett szert a távközlési szolgáltatásokból, ami 20 százalékos növekedés 2002-hez képest. A vállalatnál az idén hasonló ütemű bővüléssel számolnak.

Azóta történt

  • Berobbant az ADSL

    Az ADSL fejlődése még az optimista várakozásokat is messze meghaladta.

Előzmények