Vácon készülnek az IBM új adattároló-rendszerei

Októbertől Vácon gyártják az IBM új, korszerű TotalStorage DS6000 és DS8000 típusú adattároló-rendszereit. A két sorozat az IBM többéves, több milliárd dolláros kutatási és fejlesztési programjának eredménye. Mindkét család a Power mikroprocesszor-technológiával és a szuperszámítógépektől kölcsönzött megoldásokkal készül, míg a rendszereket felügyelő szoftver nyílt szabványokon alapul.

A IBM váci egysége 1999 óta gyártja a cég csúcskategóriájú Shark tárolórendszereit, s az ország egyik legnagyobb exportőreként innen szállítja az egész világba. Ezek a berendezések a nagyfelhasználók, bankok, biztosítótársaságok, nyugdíjpénztárak igényeit elégítik ki, melyek működéséhez elengedhetetlen a hatalmas mennyiségű adat biztonságos kezelése, tárolása. Ilyen berendezéseket alkalmaz többek között az Allianz Hungária, a Mol, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a MÁV is.

Burián Zoltán, a számítógéprendszerek és technológiai üzletág igazgatója elmondta, hogy az IBM további növekedést vár az adattároló-rendszerek piacán itthon és külföldön egyaránt, mert egyre nagyobb az igény az dokumentumok, adatok hosszú távú digitális megőrzésére. Becslések szerint naponta közel egy és háromnegyed milliárd kötetnyi könyvnek megfelelő adat keletkezik a Földön, és a tárolt adatmennyiség évente 50 százalékkal nő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények