Vezeték nélküli úton látná el tévéit energiával a Samsung

A vállalat a jelek szerint arra törekszik, hogy teljesen "függetlenné" tegye a televízióit.

A Samsung évekkel ezelőtt mutatta be "One Connect Box" koncepcióját, amelynek részeként az elektronika nagy részét, hardvereket és a csatlakozókat egy külső dobozba építik, amely mindössze egyetlen vezetékkel csatlakozik a képernyőhöz. Ezt egy éve továbbfejlesztették úgy, hogy már az áram is ugyanezen a kábelen keresztül jut el a televízióba, amivel a cél nyilván az volt, hogy minél kevesebb zavaró madzag lógjon ki a készülékből.


[+]

A vállalat a jelek szerint pedig a totális vezeték nélküliségre törekszik, hiszen a holland LetsGoDigital oldal felfedezte, hogy a cég egy olyan szabadalmat nyújtott be, amelynek révén kábel nélkül juttathatná el az életet adó energiát a képernyőhöz. A rendszer elektromágneses sugárzás révén oldaná meg az energiatovábbítást, és ehhez egy apró transzmittert kellene a készülék hátuljánál, láthatatlanul elhelyezni. Ennek pedig nyilván csak akkor van bármi értelme, ha a tartalomtovábbítás is vezeték nélkül történne.


[+]

A koncepció egyébként nem új és nem egyedi.  A Haier 2010-ben az IFA-n már kiállított egy működő, tévék mellé szánt prototípus, amiből viszont nem lett semmi. A pletykák szerint a Sony is egy hasonló eszközön dolgozik, és ezt már be is mutatta zárt ajtók mögött néhány partnernek.

A szabadalom itt olvasható.