Videós profilkép érkezik hamarosan a Facebookra

Míg sokan még mindig azt vadásszák, hol lehet kikapcsolni az automatikusan elinduló videókat a Facebookon (beállítások/videó beállítások/automatikus lejátszás), a közösségi oldalra hamarosan megérkeznek a maximum hét másodperces profilvideók.

Kattintásra mozog!
Kattintásra mozdul! (forrás: Facebook) [+]

Az utóbbi időben tapasztalható leállások hátterében ugyanis nagy valószínűséggel az áll, hogy komoly változtatásokat tesztel a vállalat a profiloldalak területén. A profilkép (vagy videó) nagyobb lesz és átkerül középre, ezalatt olvashatják majd a látogatók a bemutatkozó szöveget, illetve két nagyobb és három kisebb képpel egészíthető ki a profil.

A profiloldalakat a Facebook adatai alapján napi négymilliárdnál is többször nyitják meg, a felhasználók többsége pedig mobilról használja a szolgáltatást. Éppen ezért ez került a fókuszba az újítások optimalizálása során, amit jelenleg az Egyesült Királyság és Kalifornia kiválasztott iPhone tulajdonosai tesztelnek.

Ilyen is lehet az új profil
Ilyen is lehet az új profil [+]

A folyamatosan ismétlődő videóprofil használata nem lesz kötelező, sőt. Mivel ez a funkció a Facebook számára is nagyon új, azt kérik a felhasználóktól, legyenek kreatívak. A megújuló adatlappal egyszerre a felhasználói kontrolleszközök is bővülnek, precízen személyre szabhatjuk, ki mit láthat belőlünk amikor rákattint a nevünkre a közösségi oldalon.

Azóta történt

Előzmények