Behúzza a kriptokéziféket a Visa és a Mastercard

Az iparág utóbbi időben elszenvedett botrányai miatt a Visa és a Mastercard is leállítja az újabb kriptós törekvéseit.

Jól értesült források szerint a Visa és a Mastercard egyaránt úgy döntöttek, hogy behúzzák a féket a kriptomegoldásokkal kapcsolatos stratégiáikra vonatkozóan.

Így újabb együttműködések nem feltétlen várhatóak, ennek az oka pedig az, hogy utóbbi időben számos nagy botrányt szenvedett el a szektor (FTX, BlockFi, stb., de már a Binance stablecoinja mögül is párolognak a dollármilliárdok), és súlyos szabályozásokra lehet készülni.

A Visa és a Mastercard elhalasztották bizonyos új termékek és szolgáltatások piacra dobását, arra várnak állítólag, hogy a törvényi keretek rendeződjenek.

A Visa a jelentésekre annyit reagált, hogy a kriptoszektor utóbbi nagy összeomlásai fontos emlékeztetők arra vonatkozóan, hogy messze vagyunk még attól, hogy a kriptomegoldások alapvető részei legyenek a fizetéseknek és pénzügyi szolgáltatásoknak. De a stratégiájuk ennek ellenére nem változik, közölték. A Mastercard pedig arról beszélt, a blockchain technológiára fókuszálnak, és arra, hogy segíthet ez a jelenleg nehézkes területeken és a hatékonyságnövelésen.

Azóta történt

Előzmények