Az Apple és a Google is az irodákba várja a dolgozóit

Egyre több cég dönt úgy, hogy kötelező jelleggel ismét visszavárja az irodákba a dolgozóit.

Miközben sorra adják ki a cégek a tájékoztatókat arról, hogy milyen nagy kiberbiztonsági veszélyeket rejt magában a távmunka és a digitalizáció, addig egyre több nagy vállalat jelenti be, hogy visszavárja az irodákba a dolgozóit.

Az Apple például április 11-ig szabott határidőt: bár tavaly június óta szerette volna visszavinni az irodákba a dolgozókat, de az elhúzódó járványhelyzet miatt az intézkedéseket mindig elhalasztották. Április 11-től azonban heti egy napot legalább az irodából kell majd dolgozni a munkavállalóknak, ezt állítólag maga Tim Cook közölte. A határidőt követő három hét letelte után már heti két nap lesz kötelező az irodában, május 23-tól pedig már heti három nap.


[+]

Technológiai és pénzügyi cégek sora dönt hasonlóan, előírva a kötelező irodai visszatérést. A Google például április 4-től heti három napon várja az irodába a dolgozóit, a világ több pontján is.

A Twitter ügyvezetője, Parag Agrawal pedig jelezte: a cége teljesen megnyitja az irodáit, szerte a világban, illetve az üzleti utak felé is teljes nyitást gyakorol.

Azóta történt

Előzmények