Mostantól egy felületen lehet vonatot és buszt keresni

Ma jelentették be, hogy a MÁV-START Zrt. és a VOLÁN Egyesülés 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodásának köszönhetően – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával – ma délelőtt elindult a MÁV-VOLÁN integrált menetrendi kereső.

A híradás és gyors teszt után úgy tűnik, a próbaüzem lezárult, az oldal működik. A MÁV szerint „A vonatos és buszos közlekedés összehangolásával még több úti cél válik elérhetővé, még kedvezőbb eljutási lehetőségekkel. A kereső a szükséges csatlakozásokat is megmutatja. A megjelenése is 21. századot idéző és még híreket is lehet olvasni rajta” – mint az oldalon látszik, a vs.hu-t kiadó és ezt az oldalt is karbantartó New Wave Productions Kft jóvoltából.

Ami a lényeg: 2016. április 1-jétől a www.menetrendek.hu oldalon már elérhető az integrált keresőfelület. A megújult honlapon megtalálható lesz és folyamatosan frissül az országos, a regionális és az elővárosi járatok menetrendje.

Az új, integrált menetrendi kereső a következő információkkal szolgál a vonatokra és a helyközi autóbuszjáratokra vonatkozóan: indulási és érkezési pontra vonatkozó adatok, átszállási lehetőségek, utazási és várakozási idők, VOLÁN díjszabási adatok, térképes megjelenítés a megállókkal, valamint a célállomás időjárási adatai.

 

Azóta történt

Előzmények