Életet menthet a Vöröskereszt Véradás mobilos alkalmazása

A szervezet bejelentette, hogy gyorsan és egyszerűen tájékozódhatunk a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradások időpontjáról és helyszínéről egy új mobilalkalmazás segítségével. Az applikáció tárolja, és térképen is megjeleníti az adott hónapban fellelhető véradási lehetőségeket, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb véradóhelyszínt. A „Véradás – Vöröskereszt” nevű alkalmazás már ingyenesen letölthető Android és Windows Phone operációs rendszerekre, valamint hamarosan elérhető lesz az Apple Store-ban is.

Vöröskereszt véradás alkalmazás

A Magyar Vöröskereszt havonta közel ezer véradást szervez, ahova minél több fiatalt is várnak, akik a véradással életeket menthetnek. A most bejelentett mobilalkalmazás egy újabb lépés a Vöröskereszt számára a digitális platformokon történő terjeszkedésben.

Az applikációval, amit az EPAM önkéntesen fejlesztett a Magyar Vöröskereszt számára, nem csupán feltérképezhetjük a véradási lehetőségeket, de egy játékos kérdőíven keresztül megtudhatjuk azt is, hogy adhatunk-e vért. Emellett a legfrissebb, véradással kapcsolatos hírek is elérhetőek az alkalmazáson belül, valamint a saját véradásunkkal kapcsolatos információinkat is megoszthatjuk másokkal a közösségi oldalakon.

Azóta történt

Előzmények