Webes fotóalbum a Google-től

Tegnaptól érhető el a Google Picasa fotókezelő alkalmazásának új szolgáltatása, mely lehetőséget ad a képek internetes megosztására és rendezésére. A Picasa Web Albumot – akárcsak a Gmail ingyenes levelezőt – kezdetben csak meghívottak szűk köre használhatja.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás új funkciója a házi fotóalbumok internetre költöztetését teszi lehetővé. A felhasználók meghatározhatják, hogy a feltöltött képeket nagyobb közönségnek vagy csupán ismerősöknek szánják. Alapértelmezés szerint a fotóknak 250 MB tárhelyet biztosítanak – amely a vállalat szerint körülbelül 1000 darab, 1600 pixel felbontású kép tárolására elegendő –, de 25 dolláros éves díjért a rendelkezésre álló terület 6 GB-ra bővíthető. A felhasználók megjegyzéseket is fűzhetnek egymás képeihez, és a szolgáltatás a képeket automatikusan hozzáigazítja a használt felbontáshoz.

Adrian Graham termékmenedzser szerint a Picasa Web Album használata pofonegyszerű. „A usereknek nem kell mást tennie, mint kijelölni a megosztásra szánt fotókat, majd rákattintani egy gombra, és a képek már az interneten is vannak” – magyarázta a CNET News.com-nak.

Azóta történt

Előzmények