Eszközcsomagok rendszergazdáknak a Windows 7 bétájához

Nem kapott igazán nagy teret a híradásokban, de a Windows 7 nyilvános bétájának megjelenésével egy időben jelent meg két olyan eszköz is a programhoz kapcsolódva, melyek kifejezetten fontosak és szükségesek a szakemberek, rendszergazdák számára: a távoli kiszolgáló-felügyeleti eszközcsomag (Remote Server Administration Tools for Windows 7 – RSAT), illetve a telepítést segítő Windows Automated Installation Kit (Windows Automated Installation Kit – AIK vagy WAIK).

A WAIK tartalmazza az összes olyan eszközt, mely a rendszergazdák számára megkönnyíti a Windows 7 képfájl-alapú telepítőkészletének létrehozását és konfigurálását. Az eszköz- és dokumentációscsomag használatával például automatizálható a telepítés, profilok és adatok migrálhatóak, tartalmazza az ImageX segédprogramot stb.

A távoli kiszolgáló-felügyeleti eszközcsomag segítségével a rendszergazdák távolról kezelhetik a Windows Server 2008 R2, a Windows Server 2008, illetve a Windows Server 2003 rendszer szerepeit és szolgáltatásait egy Windows 7-et futtató számítógépről. Az eszközök (például a Server Manager, az Active Directory eszközök, a DHCP-szerver eszközök stb.) mind az x86-os, mind az x64-es hardvereket támogatják.

Azóta történt

Előzmények