A Wolt felvásárlással lép tovább

Nagyra nőttek, van bennük potenciál, így egy eladás növelheti tovább a céget.

A vállalat bejelentésére hivatkozva ma a portfolio.hu írta meg, hogy az amerikai hátterű DoorDash, tőzsdén jegyzett, szintén ételkiszállítási cég 7 milliárd euróért vásárolja fel a Woltot.

A kedd éjszakai bejelentés szerint a végleges megállapodás arról szól, hogy az amerikai vállalat egy éven belül megvásárolja a 2014-ben indult finn startupot, részvénytranzakció keretében. A Magyarországra 2018-ban piacra lépő Wolt 4000 alkalmazottal rendelkezik, és 23 országban van jelen.

A felvásárlás után a vevő abban bízik, hogy vezető helyi kereskedelmi platformmá tud fejlődni a célországokban, ami a következő években jelentős üzleti növekedést eredményez.

Miki Kuusi, a Wolt társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója a jövőben a DoorDash International vállalatot fogja vezetni és közvetlenül Tony Xu-nak, a DoorDash alapítójának és vezérigazgatójának jelent majd: „Röviddel ezelőtt bejelentettük, hogy mostantól egy csapatot alkotunk a DoorDash-sel. Folytatjuk megkezdett utunkat Woltként, de a DoorDash részeként – és felelősek leszünk a közös nemzetközi működésünkért is” – áll a Wolt közleményében.

„A DoorDash elképesztő vállalkozást épített fel a világ egyik jelentősebb piacán, míg mi egy kis országból jövünk, és nagyon gyorsan kellett elsajátítanunk a terjeszkedés művészetét” – mondta a Wolt vezére, akinek az a meggyőződése, hogy a Wolt és a DoorDash együtt globális vezető pozíciót foglalhat el.

A tranzakciót az amerikai vállalat részvénykibocsátásból finanszírozza, a részvények ára 206,45 dollár. A várakozások szerint a tranzakció 2022 első felében zárul.

Előzmények