35 millió dolláros beruházást hajtott végre a Xerox

A Xerox azért döntött a bővítés mellett, mivel tapasztalataik szerint egyre jobban nő a kereslet a digitális nyomdai megoldások és ezzel párhuzamosan az alacsony olvadáspontú EA (emulzióaggregációs) tonerek iránt. Az InfoTrends előrejelzései szerint 2018-ra világszerte 295 milliárd oldal készül majd digitális színes tonerrel, ami mostantól számítva évről évre 6,2 százalékos bővülést jelent ebben a szegmensben. A Xerox ezért nagy léptékű beruházást valósított meg, hogy negyven százalékkal növelje EA toner-előállító kapacitását: 35 millió dolláros befektetéssel többek között az EA tonert készítő, a New York államban található websteri üzemüket közel 15 ezer négyzetméteresre bővítették. A két évet felölelő építkezések során új gyártósorokat, tonertöltő állomásokat alakítottak ki a gyár területén, és ezzel 54 új állást is teremtettek.

Az ötszintes létesítményben a mostani fejlesztés után közel 50 kilométer hosszúságú csővezeték fut, több mint 100 acéltartályt helyeztek üzembe, és mintegy 11 ezer szenzor működik, amelyek folyamatos visszajelzést adnak a hőmérséklet-ingadozásról, a széljárásról, a páratartalomról és egyéb, a gyártást befolyásoló külső tényezőkről.

Az alacsony olvadáspontú festék a tervek szerint az asztali nyomtatóktól kezdve a felső kategóriás irodai multifunkciós eszközökön át a színes nyomdagépekig mindenféle eszközben használható lesz a jövőben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xerox

Azóta történt

  • Új internetet fejlesztenek a Xeroxnál

    Azt már sokan látják, hogy az internet meghaladta eredeti kereteit, így több helyen is dolgoznak egy új struktúra kialakításán.

  • A Xerox segít modernizálni magyar iskolákat

    A napokban kötött megállapodás alapján negyvenegy, ConnectKey technológiájú multifunkciós Xerox berendezést helyeznek üzembe húsz iskolában.

Előzmények

  • Új vezető a Xerox magyar képviseleténél

    A frissen kinevezett román szakember jelentős bevételnövekedésre számít a hazai piacon.

  • A Xerox idén a kkv-kra koncentrál

    A cég szerint Magyarországon is van igény arra a kis- és középvállalatok részéről, hogy a nagyvállalatokhoz hasonlóan kiszervezzék nyomtatóik üzemeltetését.