Új vezetők a Xerox irodai üzletágai élén


Szücs András

A HVD üzletág (korábban belépő szintű irodai termékek üzletága) élén Sophia Lillie-t Szücs András váltotta. Az új kolléga a Veszprémi Egyetemen szerzett informatikus mérnöki diplomát, majd az MTA SZTAKI/BME keretében PhD-képzésben vett részt. A 39 éves szakember elsősorban hazai és multinacionális számítástechnikai vállalatoknál végezte eddigi munkáját, de a dokumentumkezelési iparágban és az építőiparban is dolgozott vezető beosztásban. Korábbi munkahelyein főként az értékesítési és marketingterületekért felelt, illetve ügyvezetői feladatokat látott el. Az így megszerzett tapasztalatait hasznosítja év eleje óta a Xeroxnál, ahol a magyar, a horvát és a szlovén régió irányítását látja el.


Borbás László

Kányi Tamás munkáját január 1-jétől Borbás László vette át. Igazgatóként ő a GMO divízió (korábban irodatechnikai üzletág) új vezetője. A 46 éves szakember a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán diplomázott, majd többek között vezetői és közbeszerzési tréningeken képezte tovább magát. Borbás László a nyomdai és irodai dokumentumkezelésben szerzett tapasztalatokat, ahol a direkt, illetve az indirekt értékesítésért, valamint a kiemelt ügyfelek kezeléséért felelt. A Xerox Magyarország irodatechnikai üzletágánál szintén az értékesítési folyamatok irányítása tartozik elsődleges feladatai közé.

Azóta történt

  • Havi 3,5 millió számlát bocsát ki a Magyar Telekom

    A távközlési vállalat számláit tíz éve a Xerox Magyarország nyomtatja és borítékolja. Azóta hat és fél egyenlítőnyi készült.

  • 1975. július 21.

    A Xerox Corporation, a számítástechnika egyik úttörő cége (Xero Alto Computer: Ethernet, grafikus felhasználói felület, egér) kilép a számítógépek piacáról, miután öt év alatt 264 millió dolláros veszteséget halmoztak fel, s a gyökerekhez visszatérve a sokszorosítási technológiák területén folytatták munkájukat.