A Xerox univerzális nyomtatódrivereket adott ki

A Xerox kedden két „univerzális” nyomtatódrivert jelentett meg (Mobile Express Driver, Global Print Driver). Az első eszköz a laptopok helyi hálózatra csatlakoztatása után nyújt segítséget, a másik a rendszergazdáknak kívánja megkönnyíteni a helyi hálózatra kötött nyomtatók menedzselését – mindkettő képes bármilyen nyomtatót kezelni.

A Mobile Express Drivert használók számára az jelenthet könnyebbséget, hogy a hálózatra csatlakoztatott gép automatikusan megkeresi a lehetséges nyomtatókat, konfigurálja a gépet, a felhasználónak semmi dolga nincs vele, azonnal használhatja a rendelkezésre álló nyomtatókat. Emellett ez a program automatikusan eltárolja a felhasználó nyomtatási beállításait minden alkalmazásban.

A szintén XP-re és Vistára írott Global Print Driver a rendszeradminisztrátorok dolgát könnyíti meg, mivel kötegelt konfigurálásra is módot ad, s mindössze öt lépésben végrehajtható a telepítés. A PostScript, PCL 5 és PCL 6 szabványokat használó programok mind a Xerox, mind a nem-Xerox nyomtatókat támogatják. 

A Mobile Experess Driver és a Global Print Driver, valamint a hozzájuk tartozó dokumentációk letölthetőek a Xerox honlapjáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Xerox

Azóta történt

  • Lehet nevezni a hetedik PIXI-re

    A Xerox 50 000 dollár összdíjazású innovációs és kreatív versenyére idén öt kategóriában lehet nevezni.

  • Nyomtassunk tinta helyett kávézaccal!

    Jeon Hwan Ju találmánya roppant ötletes, ám az még kérdéses, tömegesen lehetne-e használni.

  • 1975. július 21.

    A Xerox Corporation, a számítástechnika egyik úttörő cége (Xero Alto Computer: Ethernet, grafikus felhasználói felület, egér) kilép a számítógépek piacáról, miután öt év alatt 264 millió dolláros veszteséget halmoztak fel, s a gyökerekhez visszatérve a sokszorosítási technológiák területén folytatták munkájukat.

Előzmények