A Xiaomi is kihagyja a dobozból a töltőt

Az Apple mintája láthatólag megtetszett a gyártóknak.

Mintegy két hónapja a kínai vállalat még azon gúnyolódott, hogy az Apple új gyakorlatot vezet be, és az iPhone-okhoz a 12-es sorozatól már nem adnak vásárláskor fali töltőt – ám úgy tűnik, meggondolták magukat, és követik az amerikai gyártót.

Xiaomi
[+]

Mindezt a közösségi médiából lehet tudni, ugyanis a kínai közösségi oldalon, a Weibón a Xiaomi vezetője, Lei Jun egy bejegyzésben közölte, hogy új, még bemutatkozás előtt álló készülékükhöz (melyet ma dobnak piacra Kínában), az Mi 11 telefonhoz már nem adnak töltőt. A vállalatvezető környezetvédelmi okokkal indokolta a döntést, mondván, hogy úgyis mindenkinek van elég sok töltője otthon, így pazarlás és káros újakat mellékelni a telefonok mellé.

jXiaomi
[+]

Mindezzel nem állnak egyedül: egyelőre még meg nem erősített értesülés, a dokumentációra alapozva pletykaszinten forog, hogy a Samsung is hasonló lépésre készül – állítólag a januárban a boltokba kerülő Galaxy S21 szériát már ők is töltő nélkül kínálják. A szaksajtóban az az általános vélemény, hogy az Apple olyan trendet indított el, melyet a többi gyártó is követni fog, így a készülékekhez mellékelt töltők hamarosan a múlt részei lesznek.

Ám a telefonok töltő nélkül sem lesznek olcsóbbak.

Előzmények