Lövöldözés a YouTube központjában

A vezérigazgató megdöbbenését hangsúlyozta, és támogatásáról biztosította a sérülteket és családjaikat. Egyelőre úgy tűnik, nem terrorcselekmény történt.

Minden hírügynökség beszámolt róla, hogy kedden, helyi idő szerint délután egy körül a YouTube San Brunó-i központjában lövöldözés tört ki. A segélyhívásokra érkező hatóságok lezárták a területet, és a tudósítások legalább négy sérültről adtak hírt, illetve az elkövető, valószínűleg öngyilkosságot követett el.

A nőt azóta már azonosították: a 39 éves Nasim Aghdam San Diegóban élt, „vegan testépítő” volt, és bár hivatalos állásfoglalás még nincs, egyes helyi lapok arról számolnak be, hogy volt már konfliktusa a YouTube-bal, akiket cenzúrával vádolt meg. De az még nem világos, hogy terrorcselekményről van szó vagy pedig egyéb feszültség robbant ki, bár az amerikai lapok inkább a munkahelyi vagy családi konfliktusra gyanakodnak.

Néhány órája a Google is közleményt adott ki az alkalmazottai számára, mégpedig a vezérigazgató, Sundar Pichai aláírásával, majd ezt a levelet megosztották a közösségi felületeken is.

Pichai „elképzelhetetlen tragédiának” nevezi a történtekeket, a vállalat maximális támogatását ígéri a sérülteknek és családjaiknak.

Előzmények

  • Nehezebb lesz pénzt keresni a YouTube-on

    A szigorítások életbe léptetése rossz hír a kisebb látogatottságú csatornák üzemeltetőinek, akik többségükben eleshetnek az eddigi reklámbevételektől.

  • Bezár a YouTube-MP3

    Az oldal üzemeltetői valószínűleg belátták, hogy a tavaly indított perben mindenképp veszítenek, így kiegyeztek.

  • Nemcsak a logó újult meg a YouTube-on

    A fontosabb változások a mobilos változatot érintik. A fejlesztők azt ígérik, hogy idén még több újítással jelentkeznek.