Megvétózták a Zoom eddigi legnagyobb felvásárlását

A részvényesek leszavazták az üzletet, így a Zoom mégsem vásárolja fel a Five9-et.

A Five9 részvényesei leszavazták a Zoom 14,7 milliárd dolláros, eddigi legnagyobb felvásárlását. Ez alaposan keresztülhúzta a Zoom terveit, amely a világjárvány alatt bekövetkezett gyors növekedés után terjeszkedni szeretett volna.

A Five9 részvényeseinek egyébként a szavazás előtt az ISS és a Glass Lewis tanácsadócégek is azt javasolták, utasítsák el az üzletet, növekedéssel kapcsolatos aggályok miatt.

Az üzleti júliusi bejelentése óta egyébként a Zoom részvényeinek ára több mint 25 százalékkal csökkent, miután a vártnál lassabb második negyedéves növekedésről számolt be a cég.

A Five9 a történtek miatt önállóan működik tovább, tőzsdén jegyzett vállalatként. A korábbi együttműködést folytatják a Zoommal, ami a védőoltások és a nyitások után nagyon szeretne más bevételi forrásokat teremteni, főleg a Microsoft, a Cisco és a Slack jelentette fenyegetés miatt. Az üzlet egyébként lehet, hogy semmiképp nem jöhetett volna össze, az amerikai igazságügyi minisztérium ugyanis nemzetbiztonsági aggályok miatt indított ellene korábban vizsgálatot.

Azóta történt

Előzmények