Pornóval zavarták meg az amerikai jegybank videós meetingjét

Mindenki mélyen felháborodott azon, hogy a komoly biztonsági intézkedések ellenére az egyik résztvevő képes volt pornóval megzavarni az USA jegybankjának Zoom-meetingjét.

Még a múlt héten tartott volna egy virtuális eseményt az amerikai jegybank és annak vezetője, azonban a Zoom videokonferenciát kénytelenek voltak lemondani, miután az egyik résztvevő pornóval zavarta meg a meetinget.

Az MBCA szerint Zoom-hijacking áldozatai lettek, és próbálják megérteni a történteket, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő. Mélyen sajnálják a történteket, és nem is igazán értik, ugyanis számos programjuk és biztonsági intézkedésük volt. A tippek szerint az egyik biztonsági kapcsolódó rosszul volt beállítva, de még nem biztosak a részletekben. Az amerikai jegybank hasonló eseményei általában szigorú biztonsági menetrend mellett zajlanak.

A mikrofonokat és a videót nem némították le a csatlakozóknál, a meeting megszakítása előtt úgy 220 résztvevő volt a hívásban.

A Zoom is felháborodott a történteken, szóvivőjük közölte, megveti az effajta viselkedést. Komolyan veszik az ilyesmit, és együtt dolgoznak a hatóságokkal. A Zoom bombing egyre nagyobb figyelmet élvez, biztonsági és magánszférát érintő okokból is. Az FBI korábbi figyelmeztetései és a Zoom biztonsági fejlesztései ellenére is.

Azóta történt

Előzmények