A Facebook perrel fenyegeti Mark Zuckerberget

Roppant furcsa pereskedésbe keveredett egymással a világ legnagyobb közösségi oldala, a Facebook, illetve egy izraeli vállalkozó, nevezetesen Mark Zuckerberg, akit december közepén az amerikai cég is perrel fenyegetett meg.

Zuckerberg úr ugyanis nem e névvel jött a világra, hanem Rotem Gueznek hívták egészen december hetedikéig, ekkor kapta meg az engedélyt új neve viselésére. S hogy miért tett ilyet a Like Store nevű, állítása szerint nemzetközi marketinggel foglalkozó vállalkozás tulajdonosa?

Az új weboldalán (MarkZuckerbergOfficial.com) közzétett információk szerint a történet idén januárban indult, amikor Rotem Guez pert indított a Facebook ellen, ugyanis nem engedélyezték letiltott fiókja újbóli használatát. Habár a jogosság megállapítása a bíróság feladata, nem elképzelhetetlen, hogy alappal, ugyanis a Like Store azzal hirdette magát, hogy a Facebook-oldaluk látogatottságával, népszerűségével elégedetleneknek annyi lájkot szállítanak, amennyit csak megrendelnek tőlük. E tevékenység szabálytalanságát a vállalkozó elismeri ugyan, de azt állítja, hogy ez nagy üzlet, az USA-ban is számtalan cég foglalkozik a „lájkkereskedelemmel”.

A kitiltás miatt perelő Rotem Guez elrettentése céljából a Facebook jogászai szeptemberben közölték vele, hogy a felhasználási feltételek megsértése miatt akár vissza is perelhetik, a legjobb lesz, ha bezárja a céget, a közösségi oldalt pedig messze elkerüli.

Erre volt válasz az, hogy Rotem Guez december elején megváltoztatta a nevét, így ugyanis a Like Store miatt várhatóan megindítandó perben az a furcsa helyzet áll elő, hogy a Facebook Mark Zuckerberget nevezi meg alperesnek.

A komédia várhatóan még folytatódik.

Azóta történt

Előzmények