A legújabb Office for Mac már támogatja a Touch Bart

Különleges eszköztárakat pakolhatunk az érintőfelületre, megkönnyítve a prezentációt, vagy a szövegszerkesztést. – írta: Szűcs Péter, 2 éve

A legfrisebb Microsoft Office már ténylegesen támogatja a Mackbook Pro Touch Bar megoldását. Az Apple bejelentésével egy időben tudatta tavaly októberben a redmondi vállalat, hogy az irodai programcsomag az érintősávot is használni fogja, a fejlesztés mostanra lett mindenki számára elérhető. A speciális eszköztárak kihelyezését jelenleg a Word, az Excel, a PowerPoint kapta meg, míg az Outlook és a Skype a közeljövőben teljesedhet ki az Apple gépein.


[+]

A frissítéssel a Touch Barról lehet beilleszteni szöveget, képet és hivatkozást, a prezentációkészítő alkalmazás extrája a felületről vezérelhető lejátszás, míg a szövegszerkesztő a teljesképernyős nézethez kapott érintőfelületes stíluskezelési eszközöket.

Mindhárom szoftver felhasználóinak megadatik, hogy a Touch Bar segítségével igazítsák a képeket, egyéb grafikus elemeket. A Microsoft szerint ezzel a megoldással precízebben lehet forgatni az egyes elemeket anélkül, hogy pontos szögeket kellene beállítani.