Robotok a pályaudvaron

Egy japán vasúttársaság számtalan feladat ellátására szánja azokat a gépeket, melyek megtervezésére egy új vállalkozást hoztak létre. – írta: Dajkó Pál, 1 éve

Hirdetés

A japán vasutak üzemeltetői abban reménykednek, hogy ha a pályaudvarokon robotok vesznek át egyes szolgáltatásokat, szolgáltatások részeit, az jelentős minőségnövekedéshez vezethet, és az utasok kevesebb bosszantó esemény áldozatai lesznek.

JRE
[+]

Az East Japan Railways a múlt héten jelentette be, hogy JRE Robotics Station néven létrehoztak egy vállalatot, melynek feladata olyan robotok, robotrendszerek tervezése, melyek különféle módon segítik az utasokat: pl. tájékoztatással, vagy éppen csomagszállítással (ez utóbbit elsősorban a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak számára vezetnék be). Olyan gépeket is terveznek, melyek takarítanak, illetve rendezkednek az állomás területén.

JRE

Emellett külön kategóriát képeznek a biztonsági robotok, melyek például eredményesen detektálhatják az áruházi tolvajokat – ez utóbbiakat máshol is be kívánják vetni, mivel a vasúttársaság a fő tevékenysége mellett szállodákat és bevásárlóközpontokat is üzemeltet szerte a országban.

JRE

A koncepció szerint a robotok több nyelven lesznek képesek kommunikálni, illetve érteni.

Jelenleg még csak a koncepció fő elemei világosak, azt nem tudni, hogy a robotszemélyzet első tagjai mikor állnak munkába.

Hirdetés