Hétfőn újra OpenStreetMap Meetup

Az idei első OpenStreetMap Meetup témája inkább a kezdőket célozza meg, de az este során több haladó téma is előkerülhet. – írta: Szalai Kálmán, 4 hónapja

Sokan tudják már, hogy az OpenStreetMap (OSM) szabadon felhasználható és szerkeszthető földrajzi adatbázis és ahhoz kapcsolódó ingyenes internetes térképszolgáltatás. Az önkéntes alapon működő projekt szabadon hozzáférhető földrajzi adatokat gyűjt a világ minden tájáról. A kész utcatérképek, turista- és kerékpártérképek, közlekedési viszonylatok útvonalainak térképei önmagukban is felhasználhatók a tájékozódásra, de más szolgáltatásokkal is összekapcsolhatók.

A projekt azért indult, mert a legtöbb térkép, amiről azt gondolnád, hogy szabad, valójában szigorú jogi vagy technikai megkötéseket tartalmaz a használatára vonatkozóan. Ez lehetetlenné teszi a kreatív és produktív felhasználásokat. Erre a célra utal az OpenStreetMap angol kifejezés, ami magyarul „nyílt utcatérképet” jelent.

Előadások

  • Nagy Tamás (bkil): Mapillary céllövölde
  • Ez alkalommal Mapillary sorozatokból gyakoroljuk közösen a POI felismerést és helyes felcímkézést, szigorúan bekiabálással.
  • Vajna Miklós: 9 dolog amit még térképezhetsz házszámozás közben. (zebrák, lépcsők, forgalomlassítók, stb.)
  • Szalai Kálmán(KAMI): Tömeges POI import - jelenlegi helyzet
  • Rövid beszámolóban elmondom, hogy milyen eredményeket sikerült elérnünk az elmúlt pár hónapban. A közösségtől rengeteg visszajelzés és ennek kapcsán javítás is született. Jelentősen javult az adatok minősége, ezzel számos típushibát kiküszöbölni. Ennek megoldásairól is, valamint a további feladatokról, ellenőrzési lehetőségről is beszélek majd.

Időpont: 2019. január 14., hétfő.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe.

A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre.

Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat, 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A
Hogyan juthatsz el hozzánk? Tömegközlekedéssel:

A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig, vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta.

Minden

  • Rohamosan terjed a mobilfizetés

    Noha a hazai pénzintézetek közül nem mindegyik készült fel erre, az alternatív megoldások miatt mégis mindenkinek elérhető és igen sokan használják is a telefonos fizetést.

    PR