A hajléktalanokhoz is megérkezett egy okostelefonos alkalmazás

A fejlesztés lényege, hogy ne készpénz forogjon, hanem elektronikus úton történjék az adományozás. – írta: Dajkó Pál, 9 hónapja

Nem is oly rég írtunk arról, hogy a digitálisan fejlett társadalmakban – Dél-Korea, a skandináv országok, és leginkább Észtország – szinte elképzelhetetlen módon terjed az elektronikus eszközök és szolgáltatások használata. Akkor megemlítettük azt a bonmot-t, hogy mondjuk Svédországban vagy Dániában már az utcai zenészek is kártyaleolvasóval fogadják el az adományokat. Ez persze nem igaz, inkább jellemző kijelentés, ami azt akarja mutatni, hogy milyen szintre jutott a virtuális pénzkezelés ezekben az országokban.

Ám az élet ránk cáfol. Tegnap jelent meg a BBC oldalán egy videó, mely arról számol be, hogy egy startup fantáziát látott abban, hogy a hajléktalanok számára milyen új módon lehet támogatást adni. Nagyon egyszerűen: egy QR-kód segítségével. Íme:

Minden

  • Rohamosan terjed a mobilfizetés

    Noha a hazai pénzintézetek közül nem mindegyik készült fel erre, az alternatív megoldások miatt mégis mindenkinek elérhető és igen sokan használják is a telefonos fizetést.

    PR